3 Kasım 2009 Salı

Mumyalama ve Koleksiyonum







Öncelikle belitiyimki benim bu çalışmalarım tamamen amatör olaraktır... Elimdeki Objelerin yani (Mumyaların) tamam kendime ait değildir sağdan soldan toplama olanlarda vardır bunların içerisinde Puffer, Denizatı v.s. sağdan soldan toplamadır...
Gelelim yapılış kısmına... Örnek vereket almatmak istiyorum arkadaşlar... Balıgı nasıl mumyalayacagımızı ele alalım balığın gire bileciği bir kavanoz ve içerisine saf alkol balığı buraya atıyorum ve 1 saat kadar bekletiyorum ardından formaldehit dolu kavanoz içerisine atıyorum.
Bu ilaç dokuları zorulmaya karsı koruyor... Bu Ameliyathalerde parçaların bozulmaması için kullanılır. Medikalcilerden temil edebilirsiniz. Bu iacın içerisinde yaklasık 1 Gün bekletiyorum. Sonrasında çıkartıyorum ve kurutma işlemine başlıyorum asıl olaylar burada başlıyor burada balığım kuruk ve yüzçeklerini istediğim sekilde ve gerginlikte sabitliyorum bunun için toplu iğne v.b. seyler kullana bilirsiniz daha sonra bakılta çökmeler başlıyor özellikle mide kısmında buralara Kil basıyorum geniş iğneli Enjektörle istediğim formata geldiğinde tamamen kurumasını bekliyorum ve bir obje üzerine sabitliyorum bu objeler herseyden olabilir kavanuz kapağı veya daha sedilli bir obje olabilir. sabitleme işlemide bittikten sonra balığı ince uçlu suluboya fırşası ile vernikliyorum ve işlemler bitmiş oluyor. Bu işlerler balığına göre 3-4 gün serebiliyor... Ama ben ince Vucutyapılı balıları tercih ediyorum ve bir balığı mumyalamak içinde öldürmüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder